Oslikavanje zidova i oslikavanje enterijera

 

Zidno slikarstvo potiče još od starih naroda koji su oslikavali svoje zidove. Kasnije je to primenjivano kao svojevrsna umetnost u ukrašavanju domova i oslikavanje zidova je bio nezaobilazni deo opremanja svakog doma.

Oslikavanje enterijera i ukrašavanje zidova tehnikom zidnog slikarstva je ponovo trend u uređenju enterijera širom sveta već godinama, a sada je dostupno i Vama.

Možete oslikati ceo zid, oslikavanjem možete izvući uglova da biste naglasili ivice prostorije, ili smo oslikati deo zida kako biste dočarali atmosferu.

Mesto na zidu birajte u odnosu na postojeći nameštaj, vodite računa da vam trosed ili komoda, koju su često naslonjeni uz zid, ne preklapaju crtež. Boje birajte tako da se uklapaju sa nameštajem ili da predstavljaju što realniju sliku (ako se radi o nekim cvetovima grančicama, ili neki motiv iz životinjskog sveta). Ako je vaš enterijer većinom jednobojan, ili crno beo, oslikani motiv mogu poslužiti kao sredstvo za razbijanje monotonije. Prilikom ukrašavanja zidova pustite mašti na volju, jer ćete ipak vi tu provoditi najviše vremena i vi bi tu trebalo najprijatnije da se osećate.

Oslikavanje zidova i boje

Boje imaju više različitih značenja. Da li ste ikada bili u nekoj plavoj prostoriji i osećali se opušteno i mirno a zatim ušli u crvenu i počeli da se osećate brbljivo i uzbuđeno. Promena u raspoloženju nije slučajna. To je stvarni psihološki i fiziološki odgovor na boje u prostorijama. Psiholozi veruju da boje inspirišu ljude na akciju, uspomene iz prošlosti, promoviše intelektualne misli ili čak mirno stanje ljudskog duha.

Pri dekoraciji vašeg enterijera, boje bi trebalo da budu jedna od prvih stavki za razmišljanje. Želite da izaberete boju sa kojom niste samo zadovoljni već i boju koja će stvoriti pravu vrstu raspoloženja kako za vas tako i za vaše goste.

Krečenje zidova spada u najvažnije završne radove što se tiče estetike i uređenja enterijera. Promenite izgled vašeg prostora uz minimalno ulaganje i utrošak vremena. Nudimo vam uslugu krečenja tehnikom oslikavanja zidova, koju ćemo odraditi brzo, profesionalno, pedantno i po korektnim cenama.

Ukrašavanje zidova tehnikom oslikavanje zidova nije ograničena samo na domove, moguće je dati vizualni identitet kafićima, poslovnom prostori ili radnjama, a mogu uneti radost i u dečije vrtiće, škole ili dečije igraonice.

Pri oslikavanju ne koristimo šablone.

Kontaktirajte nas ako želite da oslikate Vaše zidove i postanite i Vi jedan od naših zadovoljnih klijenata.

Email: oslikavanjeenterijera@gmail.com
Phone: +381 69 148 2008